Tennis
Padel
Tennis
Padel

Inspiratiedagen voor clubs

Vanaf december is het weer zover: de start van de online Inspiratiedagen voor alle geïnteresseerde clubbestuurders! Met een gevarieerd programma willen we de clubs informeren en inspireren voor de start van het nieuwe tennis- en padelseizoen. Ontdek hieronder het gedetailleerd programma en schrijf je in voor één of meerdere inspiratiedagen

Inspiratiedag voor tennisclubs

6 december 2023

 • 19u30: introgesprek met Gijs Kooken en Dirk Gerlo
   
 • 19u40 – 20u00: actieplan om de instroom bij de jeugd te vergroten – door Dries Gils, manager tennis

  In deze sessie starten we met enkele facts & figures en blikken we vooruit op de campagne die als katalysator kan dienen om deze cijfers positief te beïnvloeden.
   
 • 20u00 - 20u30: tennis activeren anno 2023, inspiratiesessie over de European Open - Ilse Van Parys, event director European Open

  Ilse Van Parys, de sterke vrouw achter Dick Norman en event director van European Open sinds 2018, heeft het ATP tornooi in Antwerpen als een succesvol product op de markt gezet met heel wat initiatieven. Ze neemt jullie graag mee in de journey die ze hebben afgelegd om tot dit succesvolle, internationale tornooi te komen.  
   
 • 20u35 – 21u15: inspiratie om je interclub optimaal te organiseren en de weg naar een nieuw tornooilandschap – door Valentijn Pattyn, directeur sportieve werking

  De interclubcompetitie is ons grootste teamevent waaraan bijna alle clubs deelnemen. Dit najaar werd een grote interclubhervorming aangekondigd op de Game. Chat & match sessies. In deze sessie willen we jullie inspireren hoe je met deze hervorming aan de slag kan en hoe je in 2024 je interclub optimaal kan organiseren. Verder nemen we je mee in de visie voor de tornooien 2024 en zal je ook zicht krijgen op het traject naar een nieuw tornooilandschap in 2025 en de rol dat jouw club hierin kan spelen.

Inspiratiedag voor padelclubs

18 december 2023

 • 19u30: introgesprek met Gijs Kooken
   
 • 19u40 – 20u15: padel & doelgroepen met uitlichting van de KidsPadel doelgroep - door Stephanie Gassanova, projectmanager padel

  Padel was van bij de start zeer gericht op volwassenen, de grootste groep spelers op dit moment zijn de veertigers, gevolgd door dertigers en vijftigers. Nu de grote boom voorbij is de en padelsport terug op een normaler tempo verder groeit is er ook specifieke aandacht voor doelgroepen zoals kinderen, jeugd, senioren en G-padel. Hoe kan je deze specifieke doelgroepen activeren op je club? Gangmakers in je club zijn cruciaal om van een doelgroepwerking een succes te maken. Deze sessie toont good practices voor de activatie van enkele doelgroepen en zoomt nadien in op een succesverhaal van de opstart van KidsPadel op een club. 
   
 • 20u15 – 20u45: onderhoud en renovatie terreinen – door Christophe Verplanken, clubadviseur padel

  Zijn jouw terreinen picobello in orde? Hier en daar roest, vuile ramen, of een laaghangend net? Misschien is jullie kunstgras bijna aan vervanging toe? In deze sessie heel wat praktische tips en tricks om de terreinen op jouw club mooi in orde te houden. 
   
 • 20u45 – 21u15: actieplan competitie padel 2024 – door Jessie Brouwers, manager padel

  In deze sessie krijg je een update over de sportieve werking van padel in 2024. We informeren je over de vernieuwingen rond tornooien, teamcompetities en klassementen, en geven tips voor een bruisende competitiewerking op je club. Daarnaast kom je in de sessie te weten wat er nog meer op het sportieve actieplan staat. 

Inspiratiedag voor tennis en padel

16 januari 2024

 • 19u30: introgesprek met Gijs Kooken 
   
 • 19u40 – 20u25: presentatie resultaten club- en ledenbevraging – door Laurent Chapelle, tennisraad

  We bouwen aan de toekomst. Dit najaar lanceren we een grote club- en ledenbevraging. Hiermee willen we nieuwe uitdagingen vaststellen en samen met de clubs prioriteiten voor het toekomstig beleid 2025 -2028 bepalen. In deze sessie zullen de eerste resultaten worden toegelicht. 
   
 • 20u25 – 21u10: panelgesprek rond de uitdagingen voor clubs en federatie in de nieuwe beleidsperiode 2025-2028

  In een panelgesprek toetsen we de uitdagingen die voortvloeien uit de club- en ledenbevraging onmiddellijk af met een aantal clubs. Wat nemen zij mee en hoe gaan zij aan de slag gaan met deze resultaten? 

Al ingeschreven voor webinar vernieuwde tornooimodule in Elit 2.0? 

12 december 2023

De voorbije jaren is hard gewerkt aan het overzetten van alle Elit-modules naar Elit 2.0. Vanaf midden januari schakelen we ook voor tornooien volledig over naar de vernieuwde module in Elit 2.0.
 
De nieuwe module biedt extra functionaliteiten, waardoor je tornooiorganisatie nog vlotter zal verlopen en er nog meer mogelijkheden zijn. Op dinsdag 12 december om 19u30 stellen we de vernieuwde tornooimodule in Elit 2.0 voor aan alle clubs en tornooileiders tijdens een online webinar. We tellen al 700 inschrijvingen. Ben jij hier nog niet bij? Schrijf je nu in voor het webinar
 
Heb je na het webinar nog vragen of wens je extra begeleiding? Geen zorgen, ons team staat klaar om je extra te ondersteunen en zorgt ervoor dat je vlot aan de slag kan! 

Infotheek clubbestuurders

Alle documenten

Heb je nog vragen?

Neem contact op met onze helpdesk via: 
 • elit@tennisenpadelvlaanderen.be 
 • Werkdagen van 8u30-16u30: 02 548 03 00 
 • Dringende hulp nodig na de kantooruren? Werkdagen van 16u30-21u00 en weekend van 9u00-21u00: 02/548.03.16