Tennis
Padel

Opleiding nationaal scheidsrechter - tennis

Programma

Je stelt je kandidaat voor het opleidingstraject tot nationaal scheidsrechter (tennis). Het opleidingstraject bestaat uit 3 pijlers:

1) Zelfstudie: Je herhaalt alle theoretische leerstof voor scheidsrechters via het e-learningplatform Drillster, de cursustekst en de jaarlijkse refresher voor nationale officials.

2) Begeleiding en evaluatie: Je krijgt een mentor toegewezen aan wie je al je vragen kan stellen en advies kan vragen. Er zijn 2 evaluatiemomenten waarop je verplicht aanwezig moet zijn om te arbitreren: tijdens een ontmoeting van de nationale interclub in het voorjaar (in samenspraak met je mentor) en tijdens het Feest van de Jeugd (Vlaams Kampioenschap) in Forest Hills.

3) Cursus- en examenmoment: Het opleidingstraject wordt afgerond met een cursusdag met een theoretische en praktisch examen. Het cursus- en examenmoment gaat ieder jaar door tijdens de Indoorkampioenschappen in maart. De exacte datum en locatie zal later bekend gemaakt worden.

Na het volgen van het opleidingstraject nationaal scheidsrechter, het behalen van minstens 80% op het theoretisch examen, het slagen voor het praktijkexamen, het slagen voor de 'taaltest Frans' en na positieve evaluaties behaal je de graad "Nationaal Scheidsrechter".

Toelatingsvoorwaarden:
Als ervaren gewestelijk scheidsrechter (minstens 1 jaar ervaring als gewestelijk scheidsrechter) kan je jouw kandidatuur indienen. Na aanvaarding van je kandidatuur krijg je een mail met meer info. Vervolgens kan je deelnemen aan het opleidingstraject en het examen.

Algemene info

Leeftijd:
16 - 99 jaar
Type:
Opleiding

Inschrijven

Locatie Data en uren Resterende inschrijvingen Inschrijven
TOPSPORTCENTRUM TENNIS VLAANDEREN
Edegemsesteenweg 100
2610 Wilrijk (Antwerpen)
26/08/2023 00:00 - 01/04/2024 00:00 17 Inschrijven