Tennis
Padel
Tennis
Padel

Organisatie Tennis Interclub Junior

Wat is de Tennis Interclub Junior?  

Tijdens de Tennis Interclub Junior nemen teams van 2 spelers het op tegen andere clubteams. Er worden twee enkelwedstrijden  en één dubbelwedstrijd per ontmoeting gespeeld. De competitie start na de paasvakantie in april en loopt tot juni. De jeugdinterclub staat garant voor spannende matchen en een leuke teamsfeer!  

Wie kan deelnemen aan de Tennis Interclub Junior? 

Voor de Tennis Interclub Junior mag je spelers inschrijven op de spelerslijst in hun eigen leeftijdscategorie én de naast-hogere leeftijdscategorie. In een ploeg mag één speler behoren tot de naast lagere leeftijdscategorie. Er geldt een uitzondering voor U9 en U11:   
  • Enkel U9-spelers met klassement 9.1 of 9.2 mogen op de spelerslijst van een U11-ploeg staan. 
Voor de Tennis Interclub Junior kan je ploegen en spelerslijsten indienen tot uiterlijk 31 januari 2023. Spelers kunnen nog toegevoegd worden tot uiterlijk 15 juli 2023. 

Transfers

Alle tennissers die in het voorgaande Tennis Interclub of Tennis Interclub Junior speelden en die in het nieuwe seizoen Tennis Interclub Junior willen spelen bij een andere club (zowel voor een Tennis Vlaanderen- als een AFT-club), moeten een transfer aanvragen.  

De transferperiode loopt tot 31/01 en valt daarmee samen met de uiterste datum om ploegen in te schrijven. Opgelet: voor transfers tussen AFT- en Tennis Vlaanderen clubs is de uiterste datum 15/01! 

De speler kan zijn transfer zelf online regelen via zijn spelersdashboard (in het blokje ‘Interclub' staat tijdens de transferperiode een tabblad ‘Transfer'). 

Overzicht afdelingen

Bekijk de afdelingen van de Tennis Interclub Junior hier.

Om een volwaardige competitie met voldoende ploegen per poule te kunnen nastreven, wordt Afdeling 1 van elke categorie nu intergewestelijk georganiseerd. Bij het opmaken van de poules worden de afstanden tussen de clubs zo kort mogelijk gehouden. 

Interclubmodule in Elit 2.0

Het invullen van de ploegensamenstelling en het uitslagenblad gebeurt via de interclubmodule in Elit 2.0 (inloggen met je lidnummer of mailadres en wachtwoord zoals op de website / app van Tennis Vlaanderen). Bekijk hoe je als interclubleider de volledige ontmoeting op een eenvoudige en snelle manier kan beheren in Elit 2.0:  Je kan de ploegensamenstelling vooraf invullen als interclubleider – of als kapitein:   Ook het versturen van uitnodigingsmails kan via de interclubmodule: 

Sanctiebeleid jeugdinterclub

Vanaf seizoen 2023 sturen we het sanctiebeleid voor jeugdinterclub bij via deze 3 pijlers: 
  1. Opsplitsing administratieve sanctie en sportieve sanctie: voortaan zal een ploeg/speler die een sportieve sanctie wordt opgelegd (bv forfait) geen extra administratieve sanctie (boete) krijgen. 
  2. Sportieve sanctie maximaal toepassen op wedstrijdniveau: voortaan zal een forfait (bv met teveel punten gespeeld of in verkeerde volgorde gespeeld) toegepast worden op de wedstrijd(en) waarop de fout betrekking heeft en niet meer automatisch een forfait betekenen voor de ganse ploeg. 
    • Voorbeeld 1: enkelmatchen nr 3 en 4 worden in verkeerde volgorde gespeeld, de dubbelmatchen worden correct gespeeld => de forfait wordt dan alleen toegepast op enkelmatchen nr 3 en 4, niet op de totale ploeguitslag. 
    • Voorbeeld 2: in de enkels wordt met teveel punten gespeeld, in de dubbels wordt correct gespeeld => alleen voor de enkels wordt forfait toegekend, de uitslag van de dubbels blijft behouden. 
  3. Geen verschil in sancties voor jeugd en volwassenen 

Meer info?

Neem contact op via elit@tennisvlaanderen.be of 02 548 03 00.