Tennis
Padel
Tennis
Padel

Organisatie Stella Artois Interclub

Wat is de Stella Artois Tennis Interclub?  

Benieuwd naar de hervormingen van de Stella Artois Tennis Interclub 2024?

Lees alles over de vernieuwde interclub op 

Transfers

Alle spelers die vorig jaar deelnamen aan de Stella Artois Tennis Interclub en dit jaar voor een andere club willen spelen - of het nu een Tennis Vlaanderen-club of een AFT-club is - moeten een transfer aanvragen. De deadline voor transfers is 31 januari, meteen ook de laatste dag om ploegen in te schrijven.

Let op: voor transfers tussen AFT- en Tennis Vlaanderen clubs is de deadline 15 januari en hierop zijn geen uitzonderingen.

Regel je transfer gemakkelijk online via je spelersdashboard

Inschrijven van ploegen

Bekijk de ploegen die zeker zijn van hun plaats in Nationale Heren of Dames 2024.

Belangrijk om weten...

 • De dubbelwedstrijden (m.u.v. de Nationale interclub) worden voortaan gespeeld met de dubbelklassementen. Dit kan impact hebben op de keuze van de afdeling waarvoor je inschrijft!
 • Spelers toevoegen aan de spelerslijsten kan nog tot 15 juli. Zorg er wel voor dat je bij inschrijven van je ploegen al over voldoende spelers beschikt om een volwaardige ploeg te kunnen samenstellen.
 • Aantal ploegen inschrijven? De algemene richtlijn is dat je per beschikbaar terrein 1 ploeg inschrijft. Je bent als club zelf verantwoordelijk voor een goed verloop van je thuisontmoetingen. 
 • De vroegere “gewestelijke richtlijnen” bestaan niet meer. Alle richtlijnen zijn voortaan uniform in Vlaanderen en zijn dan ook mee opgenomen in het reglement. Er bestaan nog 2 reglementen: “Tennis Interclub” waarin zowel de volwassen interclub, de nieuwe dubbelformat als de jeugdinterclub is in opgenomen, en “Nationale Interclub”.

Interclubmodule in Elit 2.0

Het invullen van de ploegensamenstelling en het uitslagenblad gebeurt via de interclubmodule in Elit 2.0 (inloggen met je lidnummer of mailadres en wachtwoord zoals op de website / app van Tennis Vlaanderen). Bekijk hoe je als interclubleider de volledige ontmoeting op een eenvoudige en snelle manier kan beheren in Elit 2.0:  Je kan de ploegensamenstelling vooraf invullen als interclubleider – of als kapitein. Geef dan deze info door aan de kapiteins van jouw club:  Ook het versturen van uitnodigingsmails kan via de interclubmodule: 

Aanpassen van een speelmoment

Een wedstrijd mag in onderling overleg vóór de voorziene datum en/of uur, zoals opgenomen in de officiële kalender, gespeeld worden. 
 • NIEUW: Een wedstrijd verlaten mag in onderling overleg binnen dezelfde speelweek. Een ontmoeting van bv. woensdag of zaterdag mag tot de eerstvolgende zondag (of eerstvolgende maandag indien de maandag een feestdag is) worden uitgesteld. 
 • NIEUW: De thuisploeg kan tot uiterlijk zondag 31 maart opleggen aan de uitploeg om een poule-ontmoeting…: 
  • met startuur 9u30 te laten starten op een ander tijdstip tussen 8u30 en 13u30. 
  • met startuur 14u00 te laten starten op een ander tijdstip tussen 13u00 en 18u00.
 • Speelmomenten binnen deze aanvangsuren zijn officiële speelmomenten en kunnen opgelegd worden aan de uitploeg indien deze binnen de deadline in Elit 2.0 werden aangepast. Het is dus aangeraden voor elke interclubverantwoordelijke en/of kapitein om op 1 april alle speeldata te (her)bekijken in Elit 2.0.
In Limburg speelt H35 en D40 officieel op vrijdag en heeft de thuisclub het recht om speeldag te wijzigen naar maandag tot donderdag.

Elke verandering van aanvangsuur of – dag, ook in onderling overleg of door weersomstandigheden, moet steeds aangepast worden in Elit 2.0 in het scherm ‘ploegopstelling invullen als kapitein’ door de thuisploeg. Bij elke wijziging van het speelmoment in Elit 2.0 wordt een automatische mail verstuurd naar de betrokken interclubverantwoordelijken en kapiteins. 

Wat moet je doen bij een dopingcontrole?

Meer info?

Neem contact op via elit@tennisvlaanderen.be of 02 548 03 00.