Tennis
Padel
Tennis
Padel

Tennis Interclub Junior

Wat is de Tennis Interclub Junior? 

De mooiste tijd van het jaar! Tijdens de Tennis Interclub Junior vorm je samen met jouw tennisvrienden een team van 2 spelers. Jullie nemen het op tegen andere clubteams en spelen twee enkel- en één dubbelwedstrijd per ontmoeting. Deze competitie start na de paasvakantie in april en loopt tot juni, er volgt nog een eindronde eind augustus. De jeugdinterclub staat garant voor spannende matchen en een leuke teamsfeer! 

Wedden dat je er elk jaar wilt bij zijn? 

Reeksindelingen

Kies de reeks op jullie maat!
Recreant 
Afdeling 4
Recreant 
Afdeling 3
Gevorderde
Afdeling 2
Talent
Afdeling 1
U17
Geboren in 2006-2007
Harde bal
Maxi terrein
Max. 10 punten
Harde bal
Maxi terrein
Max. 30 punten
U15
Geboren in 2008-2009
Harde bal
Maxi terrein
Max. 10 punten
Harde bal
Maxi terrein
Max. 30 punten
Harde bal
Maxi terrein
Max. 50 punten
Harde bal
Maxi terrein
Open
U13
Geboren in 2010-2011
Harde bal
Maxi terrein
Max. 6 punten
Harde bal
Maxi terrein
Max. 20 punten
Harde bal
Maxi terrein
Max. 35 punten
Harde bal
Maxi terrein
Open
U11
Geboren in 2012-2013
Groene bal
21 meter terrein
Max. 6 punten
Groene bal
21 meter terrein
Max. 20 punten
Groene bal
21 meter terrein
Max. 35 punten
Harde bal
Maxi terrein
Open
U9
Gemengd
Geboren in 2014 of later
Oranje bal
18 meter terrein
Max. 5 punten
Oranje bal
18 meter terrein
Max. 20 punten
Oranje bal
18 meter terrein
Open
De bovenvermelde punten zijn per ploeg (2 spelers samen)! 
Een speler mag worden ingeschreven op de spelerslijst van zijn eigen leeftijdscategorie én de naast-hogere leeftijdscategorie. Op de spelerslijst van U11 mogen evenwel geen spelers van U9 opgesteld worden, tenzij ze 9.1 of 9.2 geklasseerd zijn. In een ploeg mag één speler behoren tot de naast lagere leeftijdscategorie. Opgelet: in U11 kunnen enkel spelers geboren 2014 of later (U9) terecht als ze 9.1 of 9.2 geklasseerd zijn. 

Speeldata

Blokkeer alvast je agenda in het voorjaar en mis geen enkele ontmoeting. Dit zijn de speeldagen en het aanvangsuur:
 • Afdeling 1: 
  • Meisjes > zondag (10u00)
  • Jongens > zaterdag (10u00) 
 • Afdeling 2, 3 en 4: 
  • Afhankelijk van de regio waar je speelt. Informeer zeker eens bij je club. 

Gaat jouw team voor de kampioenentitel? 

Voor afdeling 1 is er een intergewestelijke eindronde, voor afdelingen 2, 3 en 4 is er eerst de gewestelijke eindronde, daarna ook een intergewestelijke eindronde:
 • De ploegen die eerst en tweede eindigen in de poule, spelen de intergewestelijke eindronde met rechtstreekse uitschakeling om zo te strijden voor de titel van Vlaams kampioen. 
 • De finales van de intergewestelijke eindronde gaan door op 26 en 27 augustus op TC Forest Hills (Wommelgem). 
 • De ploegen die eerst en tweede eindigen in de poule, spelen de gewestelijke eindronde met rechtstreekse uitschakeling om de gewestelijke kampioenen te bepalen. De finale van de gewestelijke eindronde gaat door op 24 en 25 juni.
 • De gewestelijke kampioenen spelen de Vlaamse eindronde en strijden voor de titel van Vlaams kampioen. De kwart- en halve finales gaan eind augustus door via het uit/thuis principe. De Vlaamse finales gaan door in het weekend van 26 en 27 augustus op TC Forest Hills (Wommelgem).   

FAQ

Mag ik als ouder of trainer coachen tijdens de jeugdinterclub?
Ouders mogen niet coachen, enkel coaches die een gediplomeerd VTS-trainer (vanaf niveau 1 initiator) zijn mogen plaatsnemen op de spelersbank.
Ik wil graag ook interclub bij de volwassenen spelen. Kan dat?
Iedereen vanaf 16 jaar kan vrij deelnemen aan de volwassen interclub. Spelers behorend tot U13 kunnen deelnemen indien ze 30 punten of hoger geklasseerd zijn, spelers behorend tot U15 kunnen deelnemen indien ze 15 punten of hoger geklasseerd zijn. Contacteer je club voor meer info.
Waarom en hoe moet ik een transfer aanvragen?
Alle tennissers die in het vorige jaar Tennis Interclub (Junior) gespeeld hebben en die een nu Tennis Interclub (Junior) willen spelen bij een andere club (zowel voor een Tennis Vlaanderen- als een AFT-club), moeten een transfer aanvragen. 

De transferperiode loopt elk jaar tot 31/01 en valt daarmee samen met de uiterste datum om ploegen in te schrijven. Opgelet: voor transfers tussen AFT- en Tennis Vlaanderen clubs blijft de uiterste datum 15/01. 

De speler kan vanaf 15/11 t.e.m. 31/01 (tot 15/01 voor een transfer tussen een AFT- en Tennis Vlaanderen club) zijn transfer online regelen via zijn spelersdashboard (in het blokje ‘Interclub' voegen we op 15/11 een extra tabblad ‘Transfer' toe).
 
Foutje gemaakt tijdens de ontmoeting? 
Uiteraard kan er wel eens iets mislopen tijdens de interclub, zowel administratief als sportief. Je vindt meer details terug in het reglement

Meer info?

Neem contact op via info@tennisvlaanderen.be of 02 548 03 00.