Tennis
Padel
Tennis
Padel

Topsportstatuten A (Topsportschool)

Wat is het?

In de Topsportschool begeleidt een team van Tennis Vlaanderen en externe experten talentvolle Vlaamse tennisspelers. Door middel van een nauwe samenwerking met de school, het Stedelijk Lyceum Topsport, kunnen de jongeren hun tennisambities combineren met het behalen van een diploma secundair onderwijs. Met de aanwezigheid van een internaat is er een efficiënt tijdsgebruik, met voldoende vrije tijd voor de jongeren. De Topsportschool is de ideale voorbereiding op een profloopbaan omdat in de belangrijke ontwikkelingsjaren altijd voorrang wordt gegeven aan optimale ontwikkeling en competitiekeuzes altijd worden gemaakt i.f.v. dit hoofddoel.

Wie komt in aanmerking om hier te trainen?

Om deel uit te maken van de Topsportschool van Tennis Vlaanderen moet je in het bezit zijn van een topsportstatuut. 

Aan welke tornooien nemen spelers van de Topsportschool deel?

Om optimaal te ontplooien is het cruciaal tornooikeuzes goed af te stemmen op het huidige niveau van de speler. Daarom krijgt iedere speler een individueel competitieschema gebaseerd op diens werkpunten en resultaten behaald in de sterke nationale en internationale tornooien (Tennis Europe U14, U16 en ITF U18).

Team

  • Bart De Keersmaeker (operationeel directeur Topsport)
  • Tom Devries (Sportief directeur)
  • Daarnaast staat een uitgebreid team van ervaren trainers ter beschikking zodat iedere speler via zijn verantwoordelijke trainer de nodige individuele begeleiding en aandacht krijgt alsook kan rekenen op de noodzakelijke vastheid in begeleiding. 

Topsportschool '22-'23

Elfya Ba
Alexander Blockx
Sofia Costoulas
Valentine Coussens
Thomas Debussche
Xavier De Marteau
Nik Denotté
Katarina Kujovic
Tiebe Louvaert
Tibo Meermans
Janne Vanden Abeele
Amelia Waligora
Celine Weynen
Matisse Wils

Meer info?

Neem contact op via topsportcentrum@tennisvlaanderen.be of 03 828 98 87.